اقدامات قبل و بعد از انجام کاشت مو
ریزش مو می تواند دلایل مختلفی مانند استرس، عوامل موروثی، تغذیه نادرست و ... داشته باشد که به تناسب علت ریزش مو در افراد، پزشکان روش های متفاوتی را به بیمار پیشنهاد می کنند. در دنیای پزشکی، راه های زیادی برای درمان (ریزش مو) وجود دارد مثل استفاده از داروها و مواد شیمیایی تا داروهای گیاهی، اما زمانی که استفاده از این روش ها تاثیر نداشته باشند و افراد ریزش مو باشند، بهترین راه برای درمان آن کاشت مو در کلینیک های پوست مو و زیبایی می باشد.
اقدامات قبل از انجام کاشت مو
- پیش از عمل به منظور چک آپ نیاز به آزمایش خون می باشد تا وضعیت سلامتی فرد معین شود.
- اگر از دارویی استفاده می کنید و یا بیماری خاصی دارید آن را با پزشک خود در کلینیک مطرح کنید. توجه به این موضوع به این دلیل اهمیت دارد که بعضی از داروها با روند کاشت مو تداخل دارند و پیش از عمل پیوند مو نباید آن ها را مصرف نمایید.
- در جلسه مشاورهای که در کلینیک پوست و مو انجام می دهید، باید بیماری های هورمونی شما (مخصوصا در بانوان) بررسی شود، اینکار باید توسط پزشک متخصص انجام شود چرا که یکی از عوامل ریزش مو تاثیر هورمون ها بر فولیکول مو می باشد و اگر این مشکل قبل از عمل پیوند برطرف نگردد قطعا نتیجه دلخواه بدست نمی آید.
- 48 ساعت قبل از پیوند مو از مصرف مشروبات الکلی و سیگار بپرهیزید.
- دارو هایی مانند آسپرین و ویتامین ای و دارو های جلوگیری کننده از انعقاد خون مانند وارفارین را به مدت 10 روز قبل از عمل کاشت مو مصرف نکنید ولی مصرف داروهای تجویز شده (شامل داروهای قلب و فشار خون) باید طبق دستور صورت گیرد، در تمام روزها و نیز روز جراحی.
- از دو هفته قبل از انجام کاشت مو مصرف چای را کاهش دهید.
- از یک هفته قبل از انجام پیوند از تمرینات ورزشی سخت، وزنه زدن و دویدن زیاد خودداری کنید.
- باید حتما موهای سر خود را پیش از عمل کاشت مو (چند بار) بشویید.
- پیش از انجام پیوند مو ، بهتر است از خوراک های سبک و کم کالری ولی مفید و مقوی استفاده کنید و از نوشیدن مایعات به صورت زیاد بپرهیزید.
- از چند روز مانده به عمل پیوند مو باید مصرف داروهای تقویت کننده و تحریک کننده رشد مو مانند ماینوکسیدیل را قطع کنید.
- حتما شب پیش از انجام کاشت مو استراحت و خواب کافی داشته باشید تا برای عمل آماده باشید .
- اگر موهای شما سفید یا جو گندمی است، روز قبل از عمل مو های خود را با رنگ مو به رنگ مشکی یا قهوه ای سوخته رنگ کنید.
- معمولا پیش از کاشت مو تمام موی سر با نمره دو کوتاه می شود. کوتاه کردن مو باعث افزایش کیفت عمل نیز می شود و شست و شو را بعد از روز عمل راحت تر خواهد کرد.
اقدامات روز انجام کاشت مو
- در صبح روز انجام عمل کاشت حمام کنید و موهایتان را کاملا بشویید. از اسپری، ژل یا سایر محصولات حالت دهنده مو استفاده نکنید.
- در روز انجام درمان پیراهن دکمه دار بپوشید تا در هنگام پوشیدن لباس هیچگونه برخوردی با موهای شما نداشته باشد و از پیراهن های جلو بسته مانند تی شرت ها در روز عمل استفاده نکنید.
- لطفا در روز جراحی از هیچ عطر یا ادکلنی استفاده نکنید.
- صبح روز انجام کاشت مو صبحانه بخورید.
- در روز جراحی قهوه یا هر نوشیدنی کافئین دار دیگری مصرف نکنید. این مواد ممکن است باعث افزایش میزان خونریزی و حساسیت نسبت به داروهای استفاده شده طی روند کاشت مو، شوند.
- ممکن است طی روند جراحی در کلینیک پوست و مو داروهایی دریافت کنید که باعث خواب آلودگی شوند، به همین دلیل، بعد از جراحی نباید رانندگی کنید.
- در روز جراحی هیچ وسیله گران قیمت از جمله لپ تاپ همراه نداشته باشید.
اقدامات بعد از انجام کاشت مو
- بعد از جراحی در کلینیک سر شما بانداژ می شود و توسط یک باندانا (سربند) پوشیده خواهد شد. بانداژها باید صبح روز بعد بلافاصله پیش از حمام کردن، برداشته شوند. بعد از اولین حمام، به بانداژ نیاز ندارید.
- برای جلوگیری از تورم در ناحیه پیشانی، شب اول بعد از کاشت روی آن کمپرس یخ قرار دهید. اگر سینوزیت دارید این کار را انجام ندهید. این کار را باید هر یک ساعت به مدت ۲۰ دقیقه انجام دهید. توجه داشته باشید که هر نوبت حداکثر ۱ دقیقه یخ را روی پیشانی خود نگه دارید.
- در روز بعد از کاشت مو استراحت کامل داشته باشید. در هنگام خواب زیر سر خود دو عدد بالش قرار دهید، به نحوی که سر، زاویه ۳۰ درجه داشته باشد. ترجیحا طاق باز بخوابید بطوری که سینه و شکم رو به بالا باشد. اگر نمی توانید به این حالت بخوابید به پهلوی راست یا چپ بخوابید . توجه داشته باشید که خواب کافی برای ادامه روند درمان و رشد موها الزامی می باشد.
- برای باز کردن پانسمان ابتدا کلاه توری روی سر خود را بردارید. سپس ناحیه بین موهای کاشت شده و برداشت را از کنار گوش قیچی کرده و پانسمان ناحیه برداشت را به آرامی بردارید. برای ناحیه کاشت لایه های بالایی را به آرامی بردارید و سپس مقدار زیادی آب روی لایه های زیرین که به ناحیه کاشت چسبیده بریزید و منتظر بمانید تا پانسمان کاملا خیس بخورد. پس از حدود ۱۵ دقیقه به آرامی پانسمان را از روی ناحیه کاشت بردارید.
- مصرف مایعات و میوه ها دارای ویتامین C مانند آناناس و پرتقال را در صبح روز بعد از کاشت مو در دستور غذایی خود قرار دهید.
- در صورتی که پزشک کلینیک برای شما دارویی تجویز کرده به طور صحیح و به موقع آن را مصرف نموده و به صورت مداوم و همیشگی قرص زینک استفاده کنید.
- داشتن سردرد پس از اتمام کاشت مو، طبیعی می باشد. در صورت داشتن سردرد می توانید از داروهای مسکن مثل استامینوفن، بروفن یا سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی استفاده کنید.
- در روزهای اول از قرار گرفتن در معرض مستقیم نور خورشید خودداری کنید زیرا قرار گرفتن در معرض نور خورشید به گرافت های مو آسیب وارد می کند.
- مصرف سیگار و قلیان تا سه هفته پس از کاشت مو ممنوع می باشد.
- مصرف نوشیدنی های الکل دار تا یک هفته پس از کاشت ممنوع می باشد، زیرا باعث ایجاد تغییر در روند طبیعی گردش خون و همچنین باعث کاهش تاثیر داروهای بی حسی می شوند.
- از صاف کردن، فر کردن و سشوار دائم موها اجتناب نمایید. پس از یک ماه می توانید موهای خود را فقط در یک جهت شانه کنید.
- در صورت نیاز به رنگ کردن موها از ماه دوم به بعد این کار را انجام دهی
- تا یک ماه بعد از کاشت از شامپویی که برای شما در کلینیک پوست و مو تجویز شده برای شست و شو استفاده کنید، پس از آن می توانید از شامپوی مناسب با پوست سر خود استفاده نمایید.
- از انجام فعالیت های شدید و ورزش کردن که موجب تعریق زیاد می شوند بپرهیزید زیرا عرق کردن سر موجب بروز عفونت های شدید در ناحیه پیوند و حتی ناحیه ای که از آن گرافت دریافت شده، می شود.
- از یک هفته تا یکماه بعد از انجام عمل کاشت، موهای کاشته شده شروع به ریزش می کنند ولی نگران نباشید، این روند کاملا طبیعی است و بعد از گذشت مدت ذکر شده، موهای ریخته شده مجددا شروع به رشد می کنند و قرمزی ناحیه کاشت نیز از بین خواهد رفت. هرچند در برخی افراد ممکن است ریزش تا ابتدای ماه ششم ادامه پیدا کند. اما اگر بعد از شش ماه هنوز ریزش مو ادامه داشت حتما با پزشک خود در کلینیک پوست و مو تماس بگیرید.
- بی حسی سر بعد از کاشت مو ممکن است تا ابتدای ماه ششم طول بکشد.
- بدلیل فشاری که ممکن است کلاه به سر وارد کند و باعث شود فولیکول ها از جای خود خارج شوند، حداقل در هفته اول استفاده از آن توصیه نمی شود. از هفته اول به بعد ندر صورت لزوم، می توانید از کلاه های گشاد که بر موها فشار نیاورند و در رسیدن هوا به موها اختلالی ایجاد نکند استفاده نمایید. همچنین کلاه باید هر روز به خوبی شسته و تمیز شود.