اقدامات لازم قبل و بعد از تزریق ژل
امروزه روش های مختلفی جهت پر شدن گودی های صورت و بدن مورد استفاده قرار می گیرد که هر کدام از شرایط خاصی برخوردارند. تزریق ژل یکی از این موارد محسوب می شود و از طرفداران بسیاری نیز برخوردار است. ژل و انواع آن را می توان یکی از پر کننده های غیر طبیعی به شمار آورد که می بایست قبل از تزریق آن افراد به چند نکته مهم توجه کنند.
اقدامات لازم قبل از تزریق ژل
- حداقل ۱۰ روز قبل از تزریق ژل از مصرف رقیق کننده های خون نظیر آسپیرین، داروهای ضد التهابی (مانند ایبوپروفن، ژلوفن و ادویل)، روغن ماهی، ویتامین E و هرگونه ویتامین یا دارویی که باعث افزایش احتمال خونریزی در شما میشود، پرهیز کنید.
- حتماً اگر دارویی مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید.
- حداقل تا ۲۴ ساعت قبل از تزریق ژل از مصرف نوشیدنیهای الکلی اجتناب کنید.
- تا ۲ هفته قبل از تزریق ژل درمانهای دندانی (شامل جرمگیری) انجام ندهید.
- تزرق ژل درد ندارد ولی برای پیشگیری از هرگونه درد یا ناراحتی، میتوانید ۱ ساعت قبل از مراجعه به کلینیک استامینوفن مصرف کنید.
- قبل از تزریق ژل غذایی سبک بخورید.
- سعی کنید به خوبی بدن خود را هیدراته کنید: چند ساعت قبل از تزریق به میزان کافی آب بنوشید.
- اگر سابقهی تبخال زدن دارید، حتماً در جلسهی مشاوره به پزشک بگویید.
- افراد باید از تزریق واکسن در نزدیکی زمان تزریق ژل اجتناب کنند.
- زنان باید توجه کنند که تزریق ژل در هفته منتهی به چرخه قاعدگی می تواند خطر ابتلا به کبودی و حساسیت به درد را اندکی افزایش دهد.
- از اپیلاسیون، کندن و سفید کردن مو ها و همچنین استفاده از کرم های مو بر در نواحی درمان به مدت ۲ روز قبل از تزریق ژل بپرهیزید.
- از انجام ورزش های شدید ۲ روز قبل و بعد از تزریق ژل اجتناب نمایید.
- در صورت بارداری، شیر دهی، داشتن حساسیت به هر گونه ترکیب موجود در ژل یا رنج بردن از هر گونه اختلال عصبی باید از تزریق ژل اجتناب شود.
اقدامات لازم در روز انجام تزریق ژل
- افراد باید با صورت تمیز، شسته و بدون آرایش جهت انجام فرایند حاضر شوند.
- جهت به حداکثر رساندن راحتی در حین فرایند، یک داروی بی حس کننده موضعی بر پوست بیمار اعمال می شود. در برخی موارد، داروی بی حس کننده به ناحیه درمان یا نواحی اطراف آن تزریق می شود.
اقدامات لازم بعد از تزریق ژل
- معمولا بعد از تزریق ژل در ساعات اول با ورم و کمی کبودی رو به رو خواهید شد. قرار دادن یک بسته یخ و آرنیکا موضعی بر ناحیه درمان به کاهش کبودی کمک می کنند.
- در صورت نیاز، جهت کاهش درد داروی استامینوفن مصرف کنید.
- از خاراندن، ماساژ دادن یا لمس نواحی تزریق خودداری کنید. این احساسات طبیعی بوده و ظرف چند ساعت تا چند روز رفع می شوند. در صورتی که این علائم بیش از ۳ روز تداوم یافتند به پزشک خود اطلاع دهید.
- از مصرف الکل یا انجام ورزش های شدید خودداری کنید. این موارد می توانند منجر به بروز کبودی های بیشتر شوند.
- تا رفع کامل تورم و قرمزی از قرار دادن ناحیه درمان در معرض گرما خودداری کنید. باید از مواردی چون گرفتن حمام آفتاب، برنزه کردن، رفتن به سونا، حمام داغ و اپیلاسیون با موم داغ اجتناب کرد.
- شما حتما باید حداقل دو هفته پس از تزریق ژل لب از انجام درمانهای لیزر صورت خودداری کنید. این امر به این دلیل است که گرمای حاصل از لیزر میتواند روی فیلر تاثیر بگذارد و باعث شود خیلی سریعتر از حالت طبیعی تجزیه شوند.
- مصرف ضد آفتاب و آرایش کردن مشکلی ندارد. همچنین، افراد باید یک پاک کننده ملایم را بر نواحی درمان خود اعمال کنند.
- اگر تزریق ژل لب صورت گرفته باشد، تا 48 ساعت نباید نوشیدنی های داغ مصرف شود.
- بهتر است که در روز اول تزریق از مصرف مقدار زیاد نمک خودداری شود، زیرا باعث تورم موضع می شود.
- اگر ژل در ناحیه صورت تزریق شده باشد، نباید در حین خواب رو به صورت قرار بگیرید چرا که باعث منتشر شدن ژل در ناحیه صورت می شود.
- نظر دادن درباره مسافرت با هواپیما مشکل است، اما اغلب گفته میشود که به دلیل تغییر فشار هوا نباید تا دو هفته بعد از تزریق فیلر به لب سوار هواپیما شوید. به احتمال زیاد این کار بسیار محتاطانه است، اما بهتر است که در صورت امکان از پرواز خودداری کنید.
- اگر بعد از تزریق ژل با موارد زیر روبه رو شدید به پزشک مراجعه کنید: تب و یا لرز، بی رنگ شدن نواحی تزریق شده، تغییر رنگ در نواحی تزریق نشده، گرمی، قرمزی، درد شدید یا پیش رونده در محل تزریق.